Online: Emotionele intelligentie

Omdat slim zijn niet genoeg is.

Wil je beter leren samenwerken, sneller ontspannen, makkelijker contact maken, effectiever communiceren en knopen kunnen doorhakken? Je hebt emotionele intelligentie (EQ) nodig om tot succes te kunnen komen. Door je bewust te worden van je eigen en andermans emoties, kan je effectiever communiceren en beter in contact komen met anderen en jezelf. In deze leerreis werk je aan vijf deelgebieden van EQ: zelfbesef, zelfcontrole, zelfmotivatie, empathie en sociale vaardigheden. Na afloop van de leerreis heb jij de gereedschappen tot je beschikking om je EQ te verbeteren.

Deze leerreis is ook onderdeel van de leergang '21st century skills'.

 • Werk aan de vijf succesfactoren van je EQ
 • Leestijd: 4 uur
 • Studiebelasting: 24 uur
 • Verspreid over 4-16 weken

New Heroes Academy: onbeperkt leren voor jouw organisatie

 • Maatwerk voor jouw organisatie
 • Hulp bij implementatie en activatie
 • Communicatie & Interactie
 • Teamontwikkeling & Leiderschap
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Vitaliteit & Veerkracht
Iets voor jou?

 

 • Leef je beter in en herken emoties
 • Luisteren naar de signalen van je lichaam
 • Ontwikkel je EQ verder

Training emotionele intelligentie

Kom je veel te snel ter zake en word je ongemakkelijk van kletspraat? Of heb je vaak geen idee wat je moet zeggen? Heb jij soms ook zo’n ongemakkelijk gevoel op feestjes? Kun je geen nee zeggen en wil je dat veranderen? Allemaal situaties waarin het lastig is om je emoties de baas te zijn. En dat is precies wat in deze cursus emotionele intelligentie centraal staat.

EQ is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van praktische voorbeelden. Die komen in deze leerreis dan ook veelvuldig terug. Op welke manier ga jij om met emoties van jezelf en anderen? En hoe ga je om met gewoontes? Behalve het feit dat je met een beter EQ succesvoller wordt, vergroot je ook je geluk, je empathie en je medeleven ten opzichte van anderen. Het levert je dus veel op. Je kunt je emotionele intelligentie verbeteren. Hoe meer je oefent op EQ-vaardigheden - bijvoorbeeld door veranderingen aan te gaan - des te sterker zullen de verbindingen in je hersenen worden en des te beter zal het gaan. Veranderingen aangaan traint je brein en verhoogt je emotionele intelligentie.

Onderdeel van de leergang 21st century skills.

jongen glimlach pose
 • 1 tot 4 maanden doorlooptijd
 • 24 uur zelfstudie
 • 16 hoofdstukken

Even spieken...

Wil je een idee krijgen van wat je te wachten staat? Klik dan hieronder door de hoofdstukken van deze leerreis. Je zult zien dat je je zeker niet gaat vervelen: online leren was nog nooit zo leuk!

Emotionele intelligentie

Je hebt nu een indruk gekregen van de leerreis. Wil je verder met leren? Wil je jezelf versterken? Ga dan nu aan de slag.

Maak kennis met de master

Onze online trainingen worden samengesteld door onze 'masters'. Zij zijn stuk voor stuk expert in hun vakgebied, met jarenlange ervaring. Denk aan trainers, psychologen, coaches, auteurs etc.

Ernestine is de creatieve master achter een scala aan leerreizen. Ze heeft de ambitie om leren leuk te maken en wil zo praktische vaardigheden bijbrengen die je écht verder helpen.

Anderen bekeken ook
vrouw glimlach pose

Mindfulness

Volledig bewust zijn van je huidige ervaringen? In deze leerreis krijg je verschillende oefeningen mee die je mindfulness vergroten. Bepaal zelf welke oefeningen bij jou passen, maar mindful word je alleen door te oefenen.

Verder lezen
jongen poseert glimlach

Leren relativeren

Bang voor ongewenste emoties bij het maken van fouten? Externe invloeden veroorzaken stress waar jijzelf de baas over kan zijn. Deze leerreis leert je volgens de RET-methode om te gaan met irrationele gedachtes.

Verder lezen
vrouw buiten glimlach

Communiceren

In de onderlinge communicatie spelen allerlei factoren een rol. Hoe goed kennen we elkaar? Komt mijn boodschap aan? Helder en begrijpelijk communiceren met de juiste gesprekstechnieken kan je leren. Deze training helpt je verder op weg.

Verder lezen
Heb je een vraag?